Служители от областната дирекция на МВР в Пловдив работят активно за установяване на самоличността на извършителите на противообществени прояви на стадион „Локомотив”. В събота, по време на дербито с "Ботев", от сектора за гости на стадиона бяха изстреляни пиротехнически изделия. Установен и задържан бе 19-годишен фен на "жълто-черния" отбор, изстрелял няколко сигнални ракети с помощта на устройство от типа „писалка”. След 24-часовия полицейски арест, му е съставен акт. Случаят е докладван на дежурен районен прокурор и с решение на Районен съд – Пловдив на извършителя е наложена забрана за посещения на спортни мероприятия за срок до 2 години и полагане на 60 ч. обществено полезен труд. Преди началото на футболната среща бе извършено и обследване на прилежащата зона около стадион „Локомотив”,  при което служителите откриха определено количество пиротехнически изделия, укрити зад входа на агитката на домакините.
Водени от категоричната позиция за безкомпромисно прилагане на закона по отношение на всички, които нарушават обществения ред и мерките за охрана на всяко спортно мероприятие, криминалистите работят активно по снетите видеозаписи. Освен разпознаване на извършителите, допълнително са предприети съответни оперативни и издирвателни дейности, с цел установяване и на тяхната самоличност.

По предварителен план и с цел опазване здравето и живота на посетителите на стадиона, още преди старта на всяко спортно мероприятие се извършва стриктен контрол на посетителите на изградените входно-пропускателни пунктове на стадионите. С особено внимание се подхожда за недопускане на възможността да бъдат внесени спрейове със защитен газ, с разяждащи или оцветяващи вещества, пиротехнически средства, леснозапалими течности или други пожароопасни материали /включително факли/. През последните години, за противодействие на футболното спортно хулиганство и за установяване на нарушения в зоната на стадионите, се извършва и контрол чрез видео наблюдение. Именно с помощта на осъществения видеоконтрол е задържан и 19-годишният зрител.