Днес сутринта на отделни места в котловините и низините ще има ниска слоеста облачност или мъгла, прогнозираха от Meteo.bg. През деня ще преобладава слънчево време, но след обяд над планинските райони от Западна България ще се развива купеста облачност и на изолирани места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от изток-североизток. Дневните температури ще се повишават и максималните ще са предимно между 24° и 29°, в София - около 25°, в Пловдив -  29°.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд по-значителна ще бъде облачността над планините в Югозападна България и там на отделни места ще превали. Ще духа умерен вятър със северна компонента. Максималната температура на 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 10°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, но валеж е малко вероятен. Ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 22°-25°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, но ще отслабва.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 57 мин. и залязва в 19 ч. и 51 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 54 мин. Луната в София залязва в 01 ч. и 28 мин. и изгрява в 17 ч. и 52 мин. Фаза на луната: три дни след първа четвърт.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.