Днес над страната ще преобладава слънчево, но ветровито време, прогнозираха от Meteo.bg. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. След обяд ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над планинските райони, където на отделни места ще превали слаб дъжд. Максималните температури ще са предимно между 16° и 21°, в София около 16°,  в Пловдив - 21°.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ветровито време, с умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра - около 5°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, но ветровито. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури ще са между 19° и 23°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 12 мин. и залязва в 19 ч. и 26 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 14 мин. Луната в София изгрява в 1 ч. и 6 мин. и ще залязва в 17 ч. и 13 мин. Фаза на луната: два дни след последна четвърт.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца - още ще се повиши.