За пръв път у нас ще се проведе държавен турнир по мажоретни спортове, като домакин ще бъде Пловдив и зала Колодрума. Състезанието ще се проведе на 24 септември, събота, от 10 ч., като се очаква в него да се включат повече от 700 участници.

Официално турнирът по чирлидинг ще бъде открит в 13 ч. от министъра на младежта и спорта Весела Лечева и зам.-кмета Георги Титюков.

Организатор на състезанието е Българският чирлидинг съюз (БЧС) - мажоретни спортове, който спечели домакинство за Европейско първенство и догодина Пловдив ще бъде домакин на повече от 1500 спортисти от цяла Европа.

Мажоретните спортове са най-новият олимпийски спорт за 2028 година, който ще вземе участие в Олимпийските игри в Лос Анджелес.

 

 На 22.09.2022 г., в зала Колодрума ще се проведе състезание по колоездене „Купа Димитър Колев – Омега Тийм”, което е част от Републиканския състезателен календар на Българската федерация по колоездене”. Участие ще вземат всички състезатели на българските отбори по колоездене от възрастовите категории – юноши младша и старша възраст, и мъже. Съдийството на състезанието ще се проведе под наблюдението на съдийската колегия на БФК.

Начало 9 часа.

Край 18 часа.

Вход свободен.

От 10.15 ч. ще се проведе и техническа конференция между съдии и треньори.