Крос „Ден на Независимостта“ се проведе в парк „Рибница“ в район „Северен“.Организатор на мероприятието е Движение "Спорт за всички-Мама, татко и аз-баба, дядо и внуче" с ръководител Александър Герчев.

Събитието се финансира от Община Пловдив и е част от Европейската седмица на мобилността (16-22 септември 2022г.).Осъществява се със съдействието на район „Северен“.

 „Включваме се с ентусиазъм в Европейската седмица на мобилността.Подкрепяме идеята на Движение "Спорт за всички-Мама, татко и аз-баба, дядо и внуче", затова решихме да осъществим провеждането на този крос заедно. Нека за малко се отделим от компютрите, мобилните телефони, автомобилите. Спортът е здраве, а ние трябва да сме по-жизнени и енергични и да се стремим към по-добро качество на живот“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев на старта на мероприятието.

В кроса взеха участие над 400 души в дисциплината бягане, разделени в 25 възрастови групи-деца от детските градини, ученици, мъже и жени и хора с увреждания.

Победителите получиха медали.

След награждаване на призьорите, бе изтеглена томбола с големи награди.Късметлиите спечелиха колела, топки и детски игри, осигурени от спонсорите.