Сградата на община Пловдив бе отцепена от полицаи и жандармеристи тази вечер заради протеста на феновете на Ботев", които се събират с искане да получат отговор от местната управа за проблемите около изграждането на клубния стадион. Поканени са кметът Здравко Димитров, неговите заместници и строителят на Колежа. Те обаче ги няма.

Акцията на "жълто-черните" привърженици навръх Деня на независимостта не беше разрешена властите. Причината е, че по време на протеста им на 12 февруари тази година бултраси счупиха стъкло на сградата и я замеряха с домати. От полицията взимат мерки ексцесиите да не се повторят отново.

Въпреки това пред градската управа се събраха над 300 фенове. Всички недоволстват срещу неяснотите около изграждането на стадиона.

"Остава общината да призове гражданите да събират пари да довършването на пробива "Модър-Царевец", както и за подлеза до Водната палата", негодува Атанас Стафунски, един от най-активните привърженици на "Ботев". Думите му са по казаното от кмета Здравко Димитров, че привържениците на "Левски" са събрали 7 млн. лева за своя тим.

Стафунски добави, че запалянковците са дошли тази вечер, тъй като все още не е ясно как се усвояват отпуснатите от държавата 25 млн. лева за изграждането на Колежа. Според него не е нормално повече от година и половина местната власт да не излиза с информация как харчат парите за обекта. Той даде за пример строежа на стадион "Локомотив", който напредва.

"Хората се тревожат с право, тъй като инфлацията стопява парите и може един ден отново да се търсят още средства", коментира Борис Гиздаков.

Общината обаче бе празна, никой от управниците не се появи пред протестиращите.

В края на акцията си феновете скандираха "Искаме си Колежа", след което се разотидоха с надеждата най-после проблемите с изграждането на стадиона да се решат.