Кризисният щаб призовава всички реални и потенциални дарители да информират Общината за вида и количеството на направените дарения, както и за лицата, които са ги получили. Така ще бъде избегнато възможно дублиране на дарения и евентуална недобросъвестност. Уважаваме волята на дарителите, но молим да ни подпомогнат в усилията да разпределим справедливо получените дарения.
     Оповестеният график за почистване на улиците в Каравелово се спазва. Работата в карето между улиците „Христо Христев“, „1-ви май“, „Гена Павлова“ и „Бистрица“ в участъка от ул. „Г. Димитров“ до ул. „Вл. Ленин“, което трябваше да бъде почистено от 20 до 25 септември, приключи. Днес комбинирани багери доизвозват последните събрани купчини нанос. Улиците са отворени, очакват се екипи на ВиК.
     На 23 септември започна работата на ул. „Еделвайс“ /по график от 26.09. до 3.10./ и част от нея е почистена.
    Планирано е от 10 до 15 октомври да се чистят ул. „1-ви май“ между ул. „Вл. Ленин“ и ул. „Стремска“, ул. „Роза“, ул. „Московска“. В момента фадрома работи на улиците „1-ви май“ и „Московска“.
    Според изготвения и оповестен график за работа по отстраняване на щетите в селото, се предвижда: от от 26.09. до 3.10. - ул. „Еделвайс“; от 3.10. до 10.10. - ул. „Съединение“ и участъка между улицата и реката; от 10.10. до 15.10. - ул. „1-ви май“ между ул. „Вл. Ленин“ и ул. „Стремска“, ул. „Роза“, ул. „Московска“; от 15.10. до 25.10. - стадион. Възможни са минимални отклонения от графика, за което населението ще бъде уведомено своевременно.
    Днес експерт от РС ПБЗН Пловдив направи оглед на терените в дворовете на пострадалите от наводнението в селата Богдан, Каравелово и Слатина с цел там, където е възможно, да бъдат монтирани жилищни контейнери за нуждаещите се хора. Кметът на община Карлово и председател на Кризисния щаб д-р Емил Кабаиванов ще проведе утре, 27 септември, работна среща с областния управител на Пловдив – Ангел Стоев, на която ще бъде уточнена бройката на жилищните контейнери за съответното населено място.
    Към 26 септември селата Богдан, Каравелово и Слатина са напълно задоволени с бутилирана питейна вода и храна, които се раздава от кметовете или от упълномощени от тях лица.
    Също към днешна дата в Слатина са разположени 4 химически тоалетни, в Богдан – 8. В Каравелово първоначално бяха 8, а сега – след разчистването на улиците, са 11. Химическите тоалетни ще останат в трите населени места, докато е необходимо. Кризисният щаб има готовност, ако трябва, да достави още.
Кризисният щаб благодари на всички дарители, които подпомагат усилията на Община Карлово да се справи с бедствието.
     Банкова сметка за дарения:
IBAN: BG81FINV91508416025382
BIC FINVBGSF
ПИБ АД-КЛОН КАРЛОВО,УЛ.ГЕНЕРАЛ КАРЦОВ 6
Титуляр: Община Карлово
БУЛСТАТ: 000471365
Код за вид плащане – 44 51 00.