12 качествени комедии идват за второто издание на Комедийния европейски филмов фестивал – КЕФФ в Пловдив. Събитието стартира в петък, 30 септември и ще продължи до 7 октомври в LUCKY Дом на киното. 6 от филмите участват в конкурсната програма за наградата на журито. Публиката ще определи най-добрия филм измежду всички 12 заглавия.
Журито е съставено от любимия ни актьор Любо Нейков, Юлек Кадзиерски – ключова фигура за младите продуценти в Европа и свързан с комедийния жанр от повече от 30 години, както и Ваня Николова – сценарист на някои от най-успешните български сериали и предавания в последните години, както и хитовия филм „Голата истина за група Жигули“.
Откриването е на 30 септември от 18:45 с романтичния и много смешен „Тичам към теб“, в който женкарят Джани, е довел изкуството си на съблазняването дотам, че се преструва на сакат, за да очарова сексапилната Алесия. Намерението му е да седне в инвалидна количка, за да я накара да излезе с него от съжаление. Но всичко се променя, когато среща Киара …
Уикенд програмата продължава с още три забавни заглавия. Френският „Не е моят тип“ ни запознава с млада певица, която след смъртта на своя идол Дареджан, рок икона от 70-те години трябва да получи одобрение от притежателя на правата й. Двата им свята се сблъскват между добър и лош вкус, изтънченост и грубост, искреност и лъжи. Освен ако любовта не попречи...Филмът е в събота в 18:45 часа.

Същата вечер, но от 21 часа може да гледаме и смешния „Доктор на повикване“. Във вълнуващата италианска история лекар и доставчик обединяват усилия в нощната си работа.

Отново италиански филм ще ни пренесе в света на футбола в неделя от 18:45 часа. „Естествен левак“ разказва за овдовяла красавица, която дава всичко, за да помогне на развитието на сина си, талантлив футболист.
До 7 октомври предстоят още поредица вълнуващи комедии, сред които и носителят на „Златна палма“ от Кан „Идиотският триъгълник“, като пловдивчани са първите в България, които ще имат шанса да гледат заглавието. Цялата програма може да се види на сайта на фестивала ceff.bg, а резервации може да се правят на kinolucky.com.