Две комедии от Франция и Италия ни очакват тази вечер на eвропейскиs филмов фестивал – КЕФФ тази вечер в Пловдив.
От 18:45 може да гледаме „Не е моят тип“. Забавният филм ни среща с Марсия - стилна парижка млада певица, която записва албум със своя идол Дареджан, рок икона от 70-те години. Когато Дареджан умира случайно, Марсия трябва да получи одобрение от притежателя на правата, Антони, продавач на крайградския пазар, за да издаде албума им. Но Антони не харесва нейната музика. Двата им свята се сблъскват между добър и лош вкус, изтънченост и грубост, искреност и лъжи. Освен ако любовта не попречи...
В 21:00 предстои италианският „Доктор на повикване“. 65-годишният Пиерфранческо е лекар, който работи нощем и не е особено приятелски настроен към пациентите си. Една нощ преживява инцидент с 30-годишния доставчик Марио. Колелото на Марио е потрошено, а Пиерфранческо е ранен така, че вече не може да шофира. И двамата ще бъдат уволнени, но на лекаря му хрумва спасителна идея - Марио ще помогне с визитациите, а с колата на Пиерфранческо могат да се осъществят доставките.
Комедийният европейски филмов фестивал стартира вчера със страхотната комедия „Тичам към теб“. В рамките на КЕФФ ще гледаме общо 12 филма до 7 октомври. 6 от тях са в конкурсна програма, като най-добрият филм ще бъде избран от жури – Любо Нейков, Ваня Николова и Юлек Кадзиерски. Всички филми в програмата пък ще бъдат оценени от публиката.
Цялата програма на фестивала може да се види на сайта на фестивала ceff.bg, а резервации може да се правят на kinolucky.com.