Горяма опашка заформиха членове на секционни избирателни комисии пред входа на Шеста палата на  Международен панаир- Пловдив, където е базирана 16 РИК. Всички напираха да влязат, за да предадат по-бързо документите си и да се приберат по домовоте си. Стигна се до грозни скандали.

"Махни се оттам, ма! Ще дойда да те оскубя!", развика си освирепял представител на секционна комисия към жена от друга СИК, която се опита да влезе преди него.

За минути пред палата се образува стълпотворение от прииждащи членове на СИК. Всеки се блъска и иска да влезе по-рано, за да предаде книжата и да си тръгне. Чуват се закани. В това време автобуси стоварват още и още представители на СИК пред 16 РИК.

Наложи се двама полицаи на входа да извикат подкрепление, за да затворят временно входната врата, докато ситуацията се успокои.

"Не се бутайте! Всички ще влезете", викаше към струпалите се униформен. Някои от новопристигналите запалиха нервно цигари.

Очаква се още по-голямо струпване, тъй като на входа на панаира непрекъснато прииждат автобуси с членове на секционни комисии.  Пристигнаха вече представители на повече от 200 комисии, обработени са данните на 55. Първи дойдоха представителите на УМБАЛ "Пловдив" още в 20,15 часа. Избирателната активност в града към 19 часа е била 36,72 %-. Най-много са гласувалите в район "Ценрален" - 41,13 %, а най-малко в "Източен"- 22,40 %.

Изборният ден на територията на област Пловдив приключи без постъпили данни за сериозни нарушения и противообществени прояви, съобщиха от полицията.
Създадена е необходимата организация за охрана при транспортирането на книжата и материалите от изборите до 16 и 17 РИК.