Комедии от Финландия и Франция ни очакват в програмата на Комедийния европейски филмов фестивал – КЕФФ в LUCKY Дом на киното тази вечер.
В 18:45 може да гледаме „Корави мадами“. В тази финландска комедия се срещаме със 75-годишната Инкери, която след 50 години унижения от съпруга си Тапио, го удря с тиган по главата и се приготвя да го зарови в градината им. Внезапно разбира, че ще прекара остатъка от живота си зад решетките. Решава да вземе сестрите си Силви и Райли, и да се отправят на едно последно голямо пътешествие. По време него им се налага да се справят с чаровен млад стопаджия, развалена кола и неудържими танци в крайпътен ресторант. Но най-голямата изненада тепърва предстои...
Във френската комедия „Лъжецът“ от 21:00 часа ще се запознаем с Жером - компулсивен лъжец, чиито измислици вече не се търпят от семейството и приятелите му. Те се опитват да го променят, но нищо не помага - Жером затъва все по-дълбоко в мрежата си от лъжи, докато един ден не го застига проклятие свише - всичките му лъжи започват да се сбъдват.
Комедийният фестивал продължава до петък, а в програмата извънредно е включена допълнителна прожекция в събота на „Тичам към теб“ от 18:30 часа. Филмът бе излъчен на откриването на КЕФФ и получи висока оценка при голям зрителски интерес.
Цялата програма на КЕФФ може да се види на сайта на фестивала ceff.bg, а резервации може да се правят на kinolucky.com.