"Продължаваме  Промяната" (ПП) ще бъде конструктивна опозиция на правителство на ГЕРБ, заяви Асен Василев, съпредседател на на ПП, на пресконференция в Националния прессклуб на БТА.

Той подчерта, че над половин милион избиратели са подкрепили формацията на вота с ясното послание, че "няма да влезем в коалиция на кражбата". Няма да пречим на сформирането на кабинет, увери Василев.

"Решението ни не  означава, че няма да отидем на разговори с ГЕРБ за първия мандат.", поясни още  Василев.

"Нашата дефиниция на евроатлантическо правителство е евроатлантическо правителство без корупция. Не очакваме разцепление в ПП, ако се стигне до гласуване на евроатлантическо правителство в пленарна зала.", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Петков допълни, че "Продължаваме промяната" няма да прави обща парламентарна група с "Демократична България", за да получат първия мандат, защото "не редно да се подменя вотът на избирателите чрез политически конструкции".

Асен Василев подчерта, че най-важното за България е да има стабилно управление.

"Ние ще сме конструктивни, няма да пречим на формирането на кабинет и има редица политики, които сме готови да подкрепим и се надяваме да бъдат предложени.", заяви той.