Жребият за първите два кръга за Купата на България бе изтеглен днес в 12:00ч. в София.

ВЛокомотив (Пловдив) ще гостува на Марек (Дупница) в 1/6- финалите от турнира за Купата на България. Двубоят на стадион “Бончук” ще се проведе в периода 29 ноември – 1 декември. Това стана ясно при тегленето на жребия днес.

Ако “черно-белите” преодолеят съперника в следващия кръг те ще срещнат победителя от двойката Литекс (Ловеч) – Черно море (Варна). Там Локомотив ще бъде гост, а срещата ще бъде в периода 6 декември – 8 декември.

Крайният изход се решава в една среща, като при равенство в редовното време има продължения, а при ново такова – дузпи.

Ботев (Пловдив) ще срещне Черноморец (Балчик) в 1/16-финалите за Купата на България. Двубоят ще се играе в периода 29 ноември - 1 декември, като "канарчетата" ще са гости.

Отборът на Черноморец (Балчик) е част от Североизточната Трета Лига. Тимът от Балчик е лидер в класирането след първите 8 кръга, с равен точков актив с втория Септември (Тервел).

При победа над Черноморец (Балчик), "жълто-черните" ще срещнат победителя от двойката Спортист (Своге) - Славия. Мачовете от 1/8-финалната фаза ще се играят в периода 6-8 декември, като "канарчетата" ще са гости.

 Марица ще  бъде домакин на Хебър. Победителят от срещата ще е домакин на победителя от двубоя Дунав - Арда в 1/8 финалите.
Любопитен факт е, че Марица бе първият изтеглен отбор от Втора урна на жребия днес, а клубът бе сред тези, които имаха представители на събитието.