Най-очакваното събитие за текстил и мода ТексТейлър Експо ще се проведе от 27 до 29 октомври в Международен панаир Пловдив. Това е третото издание на форума, който представя актуалните тенденции и технологии в производството и дизайна на облекло. В организирането му отново обединяват усилия екипите на Международен панаир Пловдив  и „Спекс“ ООД. 

Изложбата се реализира в четири тематични направления: текстилна техника; материали и консумативи; договаряне – облеклото като услуга; готов продукт – мода. До момента участие са заявили производители и търговци от Европа и Азия. За първи път компании от Индия и Пакистан ще представят висококачествени продукти и суровини за изработването на дамско, булчинско и вечерно облекло. „ТексТейлър Експо“ 2022 бележи ръст на изложители, фокусирани върху екологията, икономиката и бизнес моделите в модната индустрия. Ще бъдат представени т.нар. умни дрехи, които все повече навлизат в дизайнерските практики. 

Наред с утвърдените компании и модни търговски марки, изложението следва своята мисия да подпомага стартиращи брандове. Освен на собствени щандове, прохождащите компании ще имат възможност да покажат свои колекции от дрехи, обувки и аксесоари с дефиле. 
„ТексТейлър Експо“ 2022 предвижда богата и полезна за изложители и посетители съпътстваща програма. Планираните в нея събития ще се провеждат в творчески организирани специални пространства на Палата №6. Тридневната изложба е наситена с модни ревюта, семинари и обучения, презентации на иновации и визии в модния бранш. Обхванати са всички сегменти: висша мода, бутиковите линии и конфекции на дрехи, трикотаж и кожено облекло, обувки и аксесоари, свързани с индустрията.