Спектакълът „Новата генерация” е двайсет и второто шоу на академичен цирк „Балкански”, чиито продуцент и постановчик е доайенът на  това изкуство у нас  - акад. Александър Балкански, който тази година чества  80 годишен юбилей! В представлението участват артисти от 7 държави – Италия, Колумбия, Беларус, Парагвай, Украйна, Бразилия и България. 
           Национален фонд „Култура” подкрепи с първоначално финансиране дебютния номер на седмото поколение на цирковата династия – Тицияно, Мари и Натали. Трио „Балкански“ ще представи акробатичен номер на ролкови кънки. Уникален е и новият въздушен номер на носителката на ИКАР за цирково изкуство Кристина Костова – „Серпентина“.
          В програмата зрителите ще се насладят на партерни и въздушни номера, на уникално лазер – шоу, на професионалния ни балет от Украйна и много други.
          За веселото настроение на децата от всички възрасти ще се грижат нашите клоуни Луис Милла от Бразилия и Джулио Малеволти от Италия.
          Екстремният номер „Глобусът на смъртта” ще се изпълни от  мотористите ни от далечни Колумбия и Парагвай – „Хел Райдърс”.
          Преди броени дни в Брюксел Академичен цирк „Балкански“ получи европейски сертификат за качество в сферата на цирковете – Big Top Label - най-високото признание, което официален културен институт на Република България е получавал, откакто сме членове на Европейския съюз.

Ред на представления: сряда, четвъртък и петък - по едно от 19:30 ч., събота от 16:30 ч. и 19:30 ч., неделя от 11:00 ч. и 16:30 ч.


Академичен  цирк  „Балкански” е  построен в  гр. Пловдив, 
на теренът до спортна зала „Колодрум“
Билети  на  касата  на  цирка  и  онлайн  на: circus-balkanski.eu 
Тел.  за  информация: 0878/ 57 06 02.