Известният поет-бард Ивайло Диманов представи селекция от свои творби сред почитателите си из страната. Първите му срещи бяха в Пазарджик и Пловдив. В музикално-поетичния спектакъл „Танцувай с мен, Самота!“ талантливият творец изпълни част от новите си стихове, както и от любимите за публиката „Август“, „Адажио в ми минор“, „Ешафод“ и др. Гостите се потопиха във вълшебния свят на поезията и музиката на Ивайло Диманов. Той сподели, че за него „Поезията е пътуване към съвършенството, а съвършенство е другото име на Бог.“ С истинско възхищение гостите слушаха разказа на поета за срещата му с Булат Окуджава и възможността да свири на неговата китара, която е считал за реликва. „Той е бил доброволец на фронта, както нашият Димчо Дебелянов. На китарата на великия Окуджава изпях моята любима негова песен за хартиения войник, която е невероятна метафора на честния журналист. Той напомня и героят на Горки Дарко, който вади сърцето си, за да свети на хората. Този хартиен войник се хвърля в огъня. Отново заради хората и знае, че ще изгори“, сподели бардът и изпя още няколко прекрасни свои творби. 

На финала поздрави гостите, събрали се в читалище „Възраждане“ с песента „Добрите хора“ и с посланието, завещано му от баща му „Доброто надживява и смъртта!“. 
„…Добрите хора вярват във Доброто, 
а лошите разчитат на късмет. 
Но днеска за победата над злото 
не е достатъчно да си поет! 
Разправят, че добрите ще изчезнат, 
разпънати от свойта доброта. 
Но аз живея с искрена надежда - 
Доброто надживява и смъртта!“

Поетичното турне „Танцувай с мен, Самота!“ на Ивайло Диманов премина през Стара Загора, Ямбол, Бургас и завърши в Поморие. 

Ивайло Диманов е автор на 14 книги с поезия, белетристика и музикална критика. Той е носител на национални и международни отличия, със стотици концерти в повече от 20 страни в света, на три континента. Радвал е почитателите си в Сърбия, Румъния, Чехия, Италия, Австрия, Словакия, Украйна, Русия, Англия, Унгария, Южна Корея, Гърция, Швеция, Белгия, Канада и САЩ. Превеждан е на 9 езика. Член на УС на Съюза на българските журналисти, както и на СБП, доктор е по журналистика.