Пробивът под Водната палата в Пловдив се спира за 45 дни. Това компромисно предложение, направно от Евелин Парасков от Съюз за Пловдив, гласуваха след продължили близо 6 часа дебати Пловдивските общински съветници. За гласуваха 43-ма съветници, против бяха 4-мата от ДБ, нито един не се въздържа, предаде Радио Пловдив

Второто предложение – на ДБ, за окончателното спиране на проекта, бе подкрепено от ГЕРБ, но не събра необходимите гласове в зала.

Така кметът Здравко Димитров трябва да преустанови проекта за минимум 45 дни, в които да изясни всички факти и обстоятелства, които са възникнали; задължава се кметът да изготви доклад със строителните книжа, обема, кореспонденцията с управляващия орган на Оперативната програма Региони в растеж, протоколи от обществения съвет и т.н. РИОСВ и Басейнова дирекция.

Трябва да се предложат технически решения за велоалея и пешеходна зона, възможности за техническо препроектиране и преработване на целия проект и да се запази зелената система. „Най-важно е общественото напрежение да падне“, каза вносителят.