МРРБ отпусна 2,5 млн. лева за пътя Борец - Върбен

Договор за реконструкция и рехабилитация на участък от общински път, на стойност 2 500 000 лв, бе подписан днес между Община Брезово и Министерството на регионалното развитие и благоустройство.
Реализирането на проекта ще осигури транспортен достъп на населението на селата Борец, Пъдарско и Стрелци до общинския център, както и до другите населени места в общината. Инвестицията ще допринесе и за устойчивото развитие на с. Борец и с. Пъдарско.
Първата част от сумата ще бъде отпусната до края на годината, а втората - през следващата година.

МРРБ ще финансира с над 406 млн. лева от бюджета си за 2022 година инвестиционни проекти на общините.  За Пловдив и областта проектите са 20 на обща стойност 83 млн. лева. 13 от тях са за пътища.

В списъка са включени 234 обекта за ремонт на общински пътища и ВиК мрежата. Одобрените проекти са предложени от Националното сдружение на общините. Избрани са тези, които имат проектна готовност, разрешения за строеж и са посочени от съответната общинска администрация като най-приоритетни. Министерството ще финансира 50% от стойността им, като средствата ще бъдат предоставени на две равни части - първото плащане ще е до 10 работни дни, второто - през декември 2022 г.