Документален филм за софийските години на Мустафа Кемал Ататюрк ще бъде представен тази  вечер в Пловдив. Прожекцията се организира от  Генералното консулство на  Турция в Пловдив в навечерието на националния празник на страната. Събитието по повод 99 години от провъзгласяването на Турция за република ще се проведе в хотел „Рамада Пловдив Тримонциум“. На него ще присъства автора  на филма - родената в България турска журналистка Нахиде Дениз. Гостите ще бъдат посрещнати от Генералния консул Корхан Кюнгерю и съпругата му - адвокат Синем Кюнгерю.

53-минутният филм е достоверен разказ за престоя на майор Мустафа Кемал в София като военен аташе. Чрез думите на изтъкнати български и турски историци се разкриват факти, някои от които малко известни.

Творческият тандем на филма - Нахиде Дениз и режисьорът Уфук Каракаш, работят по него от няколко години и дори ограничителните противоепидемични мерки не са попречили да издирят максимално много архивни документи и свидетелства за Мустафа Кемал в България, за да направят професионално документалната лента. Това не е първата творческа среща  на Нахиде Дениз с Ататюрк - преди време тя превежда на български език биографичния роман за неговата съпруга.