Локомотив (Пд) стигна до  0:0 с Пирин (Благоевград) като гост в мач от 16-ия кръг на Първа лига. Така новият старши треньор на "орлетата" Христо Янев дебютира със спечелена точка .

В 21-ата минута Луан Силва от "черно-белите" стреля опасно с глава, но топката излезе в аут. Домакините реагираха и само минута по-късно след центриране от ъглов удар Николай Бодуров получи топката на удобна позиция, но отправи неточен удар . Заради травми играта напуснаха вратарят на благоевградчани Янков Георгиев и нападателят им Преслав Йорданов, които бяха заменени от Максим Ковальов и Станислав Костов.

Секунди преди почивката Станислав Костов излезе сам срещу Динко Хоркаш, но прати коженото кълбо покрай вратата на "смърфовете".
През второто полувреме локомотивци заиграха по-активно. В 60-ата минута Джовани изпълни пряк свободен удар, Максим Ковальов изби топката, която се чукна в гредата и излезе в корнер.
Шест минути по-късно влезлият на мястото на Бирсент Карагарен Александър Василев стреля от удобна позиция, но вратарят на благоевградчани парира удара му. Николай Бодуров от домакините можеше да се разпише в 78-ата минута, но битата от него топка бе избита от Динко Хоркаш. В края на мача Петър Занев от домакините получи тежка травма на главата след сблъсък в Евандро и бе закаран с линейка в болница.