На 2 ноември,  галерия „Аспект“  ще открие юбилейната изложба на Снежана Фурнаджиева. В навечерието на нейния 70-ти рожден ден ,  в 18.00 часа, каним всички нейни колеги и приятели да отпразнуваме заедно празника на първата дама председател на Дружеството на пловдивските художници. 

В настоящата експозицията художничката ще представи разнообразни по формат платна, комбинация от ретроспективни елементи и нови търсения, свързани с динамиката на днешния ден, като преобладаваща част от тях са рисувани специално за изявата ѝ в „Аспект“. Зрителят ще може да се наслади на експериментите и с различни форми, които, както авторката сподели, дават още повече свобода и същевременно повече интимност на картините. Затова и платната са своеобразна компилация от ретроспективни елементи и нови търсения, свързани с динамиката на днешния ден.

 

          Като част от голямото юбилейно събитие на Снежана Фурнаджиева, ще бъде и официалното връчване на ключа за новия дом на  Дружеството на пловдивските художници, плод на дългогодишна работа и битки от страна на авторката, от кмета на район Централен – г-н Георги Стаменов.

 

 

Събитието стартира официално в 18.00 часа, а изложбата може да бъде видяна в залите на галерия „Аспект“ от 2 до 22 ноември.