С водосвет и кратка церемония откриха обновените кухненски блок, складови и санитарни помещения на Домашния социален патронаж в село Брестовица. Специален гост  на тържеството беше кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов. Събитието уважиха заместник-кметът с ресор „Образование и социална политика“ Борислав Инчев, екип на отдел „Образование“,  служителите, заети в системата. Гостите  посрещна Нели Александрова, която ръководи екипа на социалната услуга, след което отец Данаил отслужи молитва за здраве и благополучие.

„В Община „Родопи“ имаме отношение към всяка социална група. Залагаме на обновяване на инфраструктурата, създаването и обновяването на детски площадки и спортни игрища, а днес виждаме резултатите от работата ни за социалната инфраструктура и социалните дейности.  Радвам се, че с общи усилия успяхме да осигурим целеви средства от Министерството на труда и социалната политика, с които да подобрим материалната база на институцията. Защото домашният социален патронаж има за цел да направи живота на  най-уязвимата група от населението на нашата община – пенсионери и хора в нужда, по-лесен и щастлив“, каза кметът Павел Михайлов.

Средствата за ремонтните дейности са осигурени по програма от Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика. Проектът е на обща стойност 40 640,63 лева,  като 36 576,57 са финансиране от Фонда. 10 %  от общата сума е собствен финансов принос на Община ,,Родопи‘‘.

Строително-ремонтните работи обхващат всички помещения на патронажа. Целта  е, чрез реализацията на проекта, да се увеличи броят на ползвателите на социалнaта услуга – до 65.  Ще се осигури възможност за увеличаване и на капацитета за приготвяне на храна от кухненския блок.