Нова изложба гостува в сградата на община „Родопи“. Тя е на младия фотограф Христо Николов и е подредена във фоайето на третия етаж  по покана на кмета на община „Родопи“  Павел Михайлов. Инициативата за експозицията е на Десислава Терзиева, кмет на село Марково, където живее творецът.

Вернисажът уважиха още председателят на ОбС „Родопи“ Георги Цанков, заместник-кметът Борислав Инчев, общинският съветник от Марково Ангел Рахов, служители на администрацията и приятели на автора.

Събитието откри кметът Павел Михайлов, който поздрави твореца за таланта и прекрасните фотоси.

„Винаги съм казвал, че община „Родопи“ е специална, защото е богата на култура, природа и история. И днес, през обектива на Христо, ние за пореден път можем да видим нейното очарование. Радвам се, че хора като него допринасят за развитието на културния живот и ни карат де се чувстваме щастливи, че живеем в прекрасен край“, каза кметът Павел Михайлов и благодари за доставеното естетическо удовлетворение от видяното.

На свой ред Десислава Терзиева също поздрави младия творец за таланта му.

„Аз съм сигурна, че това е началото на прекия досег на Христо  с публиката, защото в своите снимки той влага частица от себе си и това вълнува още повече.“

Експозицията показва 15 пейзажни изображения от родопския край. Обективът му е уловил и моменти от събитието, което радва всички жители на Марково-монтирането на новия символ на селото, българския трикольор, който се вее от „Калоянов връх“ на 24-метров пилон.

Самият Христо Николов представя себе си като фотограф-любител. С фотография започва да се занимава преди 7 години.

„ Да направиш изложба с изцяло свои кадри е предизвикателство и кураж. Благодаря на Десислава Терзиева и на кмета на община „Родопи“ Павел Михайлов, че успяха да ме убедят да организирам тази изложба. Благодаря на съпругата си, че ме подкрепи в това мое начинание и не спира да ми вдъхва самочувствие да вярвам в себе си“.

Фотоизложбата ще остане в сградата на общината и всеки гражданин, който пожелае, може да я посети.