Обичайното оживление по изборите в „Столипиново“ този път липсваше. Коридорите на училищата пустееха, а в някои от секциите членовете се готвеха да играят карти. Представители на Инициативния комитет коментираха, че такова спокойствие по време на вот не са виждали никога.
Между 6 и 20 души бяха гласували до 15 ч. в секциите в трите училища в квартала с преобладаващо етническо население – „Пенчо Славейков“, „Кирил Нектариев“ и „Найден Геров“.
От 16 РИК потвърдиха, че изборният ден върви най-вяло в четирите ромските махали в Пловдив. Пет часа след началото е била пусната първата бюлетина в 16 секционна комисия в училище „Панайот Волов“ в Шекер махала. Там до 14 ч. бяха гласували едва четирима от 630 избиратели. От целия етнически квартал само 100 бяха отишли до урните, посочиха от комисията.
Първият гласувал под тепетата е от „Централен“ – той бил пред урната в 101 секция във Военна болница в 6,25 ч.
При по-късните смени, направени от политическите сили, от комисия в „Южен“ е изтеглен Гюро Михайлов, както и председателят на 89 секция в „Централен“ Иван Костов. Засега на бойния си пост е останала само Румяна Желева, която е член на 9 СИК в Кючук Париж.
В Районната избирателна комисия нови сигнали и жалби за нарушения не са постъпили, заяви говорителката Деница Чингарова.