Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, прогнозираха от Meteo.bg. До обяд на места в равнините и низините ще бъде мъгливо или с ниска облачност. След обяд от запад облачността отново ще започне да се увеличава. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 15° и 20°, в София - около 16°,в Пловдив - 18° .

В планините ще преобладава слънчево време. След обяд от запад облачността ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 7°.

Преди обяд по Черноморието ще има мъгла или ниска облачност. След обяд видимостта ще се подобри, а облачността ще се разкъса и намалее, но до вечерта от запад отново ще започне да се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 16°-17°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 12 мин. и залязва в 17 ч. и 08 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 55 мин. Луната в София залязва в 9 ч. и 14 мин. и изгрява в 18 ч. и 14 мин. Фаза на луната: два дни след пълнолуние.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.