Локомотив (Пловдив) победи като гост Хебър (Пазарджик) с 2:1 в мач от 18-тия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на националния стадион “Васил Левски”, а точни за пловдивчани бяха Ивайло Димитров и Джовани.

Първото по-сериозно положение в срещата дойде в 3-ата минута. Матеус да Силва направи задна ножица и стреля опасно, вратарят на домакините спаси. В ответната атака Валпорт бе изведен сам срещу Хоркаш, но стражът на Локомотив се намеси решително. В 22-ата минута Хебър отново застраши вратата на Локомотив. Центриране от корнер бе засечено с глава от Ивайло Михайлов, но Хоркаш отново се намеси. В 30-ата минута Локомотив откри резултата. Евандро свали топката за Ивайло Димитров пред наказателното поле, като последният с мощен изстрел откри за 0:1. В 35-ата минута се откри нова възможност пред “черно-белите”, но Каракашев стреля много неточно. В 44-ата минута Бирсент Карагарен шутира от пряк свободен, топката срещна напречната греда на вратата на Хебър. В 45-ата минута гол на “зелените” бе отменен заради засада.

В началото на втората част Хебър започна по-активно срещата. В 55-ата минута това даде резултат и домакините изравниха. Венсан Марсел намери Ивайло Михайлов в наказателното поле, който се разписа за 1:1. В 62-ата минута Локомотив отново излезе напред. Джовани стреля от дистанция, вратарят на Хебър Петър Дебърлиев не се намеси добре и топката се оплете в мрежата за 1:2. В 83-ата минута Мартин Паскалев засече с глава, този път стражът на “зелените” се намеси. В добавеното време на срещата Матеус да Силва нацели напречната греда на Хебър.

Това бе последната шампионатна среща за тази календарна година. Локомотив ще зимува на 4-та позиция във временното класиране с актив от 33 точки.

Пред “черно-белите” предстои поне още една официална среща – гостуване на Марек в 1/16-финал за Купата на България. При краен успех за Локомотив ще има още една визита – на Литекс или Черно море в 1/8-финалите.