Има сериозно количество дублирани позиции в проектите, входирани от арх. Георги Савов в Община Пловдив, които миналата седмица бяха предадени на изпълнителите от ДЗЗД „Колежа“. Това заяви на оперативката днес Илиян Филипов – управител на ПИМК, която е водеща фирма в дружеството, такава е и позицията на бившия регионален министър Николай Нанков, при когото също има копия от проектите.

От утре работна група, в която ще се включат: представители на проектанта, строителния надзор, изпълнителя и възложителя в лицето на Община Пловдив, започва работа по изчистването на дублираните позиции.

„До седмица трябва да дадем отговора на най-задавания от феновете въпрос – колко ще струва цялостното изграждане на стадиона и до какъв етап ще стигнат осигурените до този момент 37 млн. лв.“, заяви кметът Здравко Димитров.

Неговият заместник Пламен Райчев допълни, че едва след представянето на коректните количествени сметки и тяхното остойностяване, общината като възложител ще даде становище, кое от предложенията на проектанта може да отпадне от строително-монтажните дейности за първия етап от реконструкцията на стадиона.