Намерено е момичето Рейсян от село Болярино, което бе издирвано днес от полицията. За това информираха от ОД МВР-Пловдив. Работата по случая продължава.   Търсенето на 12-годишното дете, което е от семейство на сирийски  бежанци  у нас започна днес по обед след подаден сигнал, че е изчезнало.

Намериха e на метри от дома му в Болярино.  Сирийчето е открито живо, но е било в шок и с бинтове по тялото. Тепърва ще се изяснява какво точно се е случило.

Кметът на Болярино обясни, че семейството е многодетно - има шест деца и от юни живее в населеното място.

„Детето, слава Богу, можем да кажем, че е намерено живо, в задоволително добро състояние, със следи от насилие, които няма да конкретизираме, но животът му е извън опасност”, заяви Ваня Христева, окръжен прокурор на Пловдив.  

„Открито е в неподвижно състояние. Вероятно в следствие на преживян шок. Открито е в парка зад мен. Получена е информация, че се вижда такова дете, че се движи и издава звуци, по-скоро е получена информация за това, че някой издава някакви звуци в близост до мястото. Работим детайлно по всички възможни версии”, заяви старши комисар Васил Костадинов, директор на ОД на МВР- Пловдив.