Подмладеният състав на България постигна трета поредна победа под ръководството на новия селекционер Младен Кърстаич, надигравайки този път Кипър като гост с 2:0. Точни за “лъвовете” бяха капитанът Кирил Десподов и партньорът му в атака Спас Делев. Успехът на България можеше да е още по-изразителен, като двете попадения бяха най-малкото, с което домакините се отърваха на стадион “АЕК Арена” в Ларнака.

Наставникът Кърстаич заложи на стартов състав в схема 3-5-2 – на вратата застана Даниел Наумов, а в отбрана пред него действаха Антон Недялков, дебютантът Димо Кръстев и Петко Христов. В халфовата линия си партнираха Илия Груев, Илиан Илиев и Никола Илиев, а по фланговете им помагаха Йоан Стоянов и Марин Петков. В предни позиции бяха Десподов и Делев, които не само отбелязаха головете за българския тим, но и бяха в основата на всичко най-интересно пред кипърската врата.

Именно Десподов можеше да се разпише в средата на първото полувреме, когато бе изведен по прекрасен начин от Антон Недялков зад гърба на кипърската отбрана, прехвърли вратаря на съперника Панаи и само малшансът лиши капитана на България от гол. Все пак няколко минути по-късно логичното се случи и нашият отбор съумя да материализира превъзходството си на терена. Делев намери Десподов на скорост и резултатът бе открит в полза на “лъвовете” за радост на над 200 наши сънародници по трибуните.

Последваха силни минути за домакините, но българската отбрана се справи с натиска, като с ключови намеси се отличиха Петко Христов и Недялков.

През второто полувреме селекцията на Младен Кърстаич стигна до ново попадение – този път ролите бяха разменени: Десподов асистира, а Делев записа името си сред голмайсторите. По този начин възроденият български състав продължава с представянето си във възходяща линия. Следващият мач на националния отбор е в неделя, когато тимът ни гостува на Люксембург отново в приятелска среща.