Районният съд в Пловдив остава в ареста Любомир Янков. Той беше арестуван, след като преди два дни заплаши, че е поставил "минни" гранати на Централната гара в града.

Според магистратите има реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка за неотклонение, с оглед множеството предходни присъди, както и предвид това, че наложените му до този момент наказания, включително ефективни присъди на „Лишаване от свобода“, не са изиграли своята роля.

Освен това  Любомир Яков може  да се укрие, тъй като не живее на постоянния си адрес, води скитнически начин на живот, не е трудово ангажиран  и се прехранва чрез просия.

Определението не е окончателно и може да се обжалва пред Окръжния съд на 24 ноември. Голяма е опасността да влезе в затвора.

Това  става ясно от привличането му като обвиняем от прокуратурата по тежък член от Наказателния кодекс, който предвижда до пет години затвор и глоба до петдесет хиляди лева.

Оказа се, че извършителят отново е Любомир Яков, който стана известен като човекът, заплашил миналата година с убийство Бойко Борисов и тогавашният председател на парламента Ива Митева.

Тогава Яков бе бързо разкрит, понеже изпращал заплахите от личната си електронна поща. За стореното той бе  осъден на 7 месеца затвор.