Събраните до момента данни сочат, че изчезналото момиченце от Болярино, открито в шок и с наранявания по тялото и главата, е избягало от дома си и се е самонаранило. това предади Радио "Пловдив".

Това обявиха на специален брифинг окръжният прокурор Ваня Христева, директорът на пловдивската полиция Васил Костадинов и наблюдаващият прокурор Костадин Паскалев.

Досъдебното производство, което се води, обаче е за отвличане на непълнолетно лице, уточниха те, тъй като все още не е ясно на колко години детето, а се предполага, че е на около 12 години.

Директорът на полицията разказа, че часове наред е продължило издирването на детето, като сигналът е за изчезването му е подаден в 10.30 ч. сутринта. В издирването са се включили полицаи, жандармеристи, следови кучета, горски служители със специализирана техника, както и много жители на Болярино. Претърсени са всички имоти и необитаеми къщи в селото и близо до него, както и околни местности. След 18.30 ч. момичето е открито в необитаема 2-етажна къща, която преди това е била претърсена и проверена от следово куче, но детето не е било открито.

Момичето е намерено в шок, с 2 следи от наранявания по главата и тялото. С него трудно се работи заради езиковата бариера – то говори само диалект на сирийски и няколко думи на английски. Затова изказваме голяма благодарност на 2-ма преводачи, каза ст. комисар Костадинов.

Наблюдаващият прокурор Костадин Паскалев уточни, че са направени 2 огледа до момента, открити са вещи, които имат отношение по производството.

Сега тече разпит на сирийчето пред съдия. Вчера е направен и следствен експеримент на място, като до момента всичко сочи, че става дума за инсценировка, посочи наблюдаващият прокурор.

Продължава събирането на доказателства по случая.