Ботев (Пловдив) победи  с 2:1 над Литекс (Ловеч) в приятелска среща. Спарингът се състоя на  стадиона на "канарчетата" в Коматево.
"Жълто-черните" имаха контрол над мача през всичките 90 минути. Гостите от Ловеч се противопоставиха на пловдивчани, като интригата в резултата бе жива до последния съдийски сигнал.

В първите минути няколко удара към вратата на "оранжевите" бяха блокирани. Антоан Бароан се разписа за 1:0 в 20-ата минута, след като бе изведен очи в очи с вратаря на гостите.

В 23-ата минута Джаспър Ван Хертъм пусна към Мартин Секулич, но последвалият удар мина покрай вратата. В 30-ата минута Секулич подаде към Бароан, който от границата на наказателното поле реализира втория си гол, въпреки намесата на вратаря.

В 38-ата минута Хидайет Ханкич отрази опасен удар от близка дистанция, като с това се изчерпаха положенията преди почивката.

На полувремето в състава на "жълто-черните" бяха извършени множество смени. Първи минути за "канарчетата" записа Михаил Прокопиев, като руснакът бе близо до това да се разпише, но от чиста позиция в 53-ата минута стреля във вратаря.

В 60-ата минута Мерт Дормуш намали резултата, оставайки сам срещу Аргилашки и пускайки топката покрай него. В минутите до края няколко ситуации се откриха пред направилия силен мач Абдулайе Траоре, но ударите на нападателя бяха отразени от вратаря.