Екипи за проверка ще намаляват времето за обработка на сигнали от граждани в Община Пловдив. Служители от Пловдивския общински инспекторат, от съответното районно кметство, където е подаден сигналът, от Общинска охрана и полиция ще засилят координацията помежду си, за да отработят по-бързо възникналите нередности. Това коментираха на среща зам.-кметът по екология Анести Тимчев, зам.-кметът по обществен ред и сигурност Йордан Ставрев, представители на районните администрации в Пловдив, Общинския инспекторат, отдел „Екология“, Общинска полиция и охрана.

„Там, където е подаден един сигнал, трябва да се направи организация за отработването му – да се извикат компетентните структури, да се направи проверка, да се направят съответните констатации и санкции, ако е необходимо. Това е пътят, по който трябва да работим. Бързата реакция и вземането на решение – това е най-добрата превенция“, заяви зам.-кметът по обществен ред и сигурност Йордан Ставрев. Той припомни, че много често липсата или ненавременната комуникация води до лоши резултати. И даде пример: В дадена районна администрация като пристигне сигнал, те ни пишат писма, вместо да реагират.

„По отношение на сигналите, които получаваме от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ), ще инициираме среща и с директора на екоинспекцията Ивайло Йотков“, заяви зам.-кметът Тимчев. Той подчерта, че и с РИОСВ, от чийто зелен телефон идват сигнали в общината, ще се търси начин за скъсяване на пътя за обработка на нередности бързо и навременно.