Световният шампион Франция стартира защитата на титлата си с гръмка победа срещу Австралия, предаде БНТ. "Петлите" спечелиха с 4:1, въпреки че получиха ранен гол, дело на Крейг Гуудуин в 9-ата минута. След това обаче съставът на Дидие Дешан буквално отвя съперника си. Адриен Рабио и Оливие Жиру обърнаха резултата в полза на "петлите" в рамките на 4 минути в средата на първата част, а през второто полувреме се разписаха Килиан Мбапе и отново Жиру. 36-годишният нападател вече има 51 гола за националния тим и изравни рекордьора за всички времена Тиери Анри.

Оливие Жиру се изравни с Тиери Анри като голмайстор на френския национален отбор. Нападателят на Милан вече има 51 попадения, след като се разписа на два пъти в мача на “петлите” срещу Австралия от Световното първенство в Катар. Жиру даже има предимство пред легендарния си сънародник, тъй като е вкарал въпросните 51 гола в по-малко срещи - 115 срещу 123.

В другата среща от групата Дания и Тунис не успяха да си отбележат голове. По този начин французите оглавиха класирането в групата и могат да си осигурят място на осминафиналите още след втория кръг, ако спечелят и срещу датчаните на 26 ноември. На Австралия пък предстои двубой с Тунис.