Заради подготвителни строителни дейности по изграждането на южния обходен колектор предстои въвеждането на временна организация на движението в участък от бул. „Александър Стамболийски“, информират от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.
Предвижда се на 5 декември (понеделник) около обед да бъде затворена пътната отсечка от кръстовището с ул. „Димитър Талев“ до продължението на бул. „Македония“. Това ще стане при условие, че фирмата изпълнител на обекта стриктно е поставила необходимите пътни знаци и указателни табели съобразно одобрената временна организация. От ОКТ предупреждават шофьорите да се съобразяват с посочените  обходни маршрути.
Очаква се временната организация да продължи до 15 март 2023 г. Южният обходен колектор, който се изгражда по проект на ВиК,  е от голяма важност за Пловдив, напомнят от общината и се извиняват на гражданите за причиненото неудобство. Затварянето на участъка от „Димитър Талев“ до затвора  преди празниците се налага, за да бъде спазен линейният график.