Локомоти" (Пловдив) отпадна от турнира за Купата на България, след као отстъпи  с 1:3 на Черно море във Варна в среща от 1/8-финалите на турнира за Купата на България. Преди първия съдийски сигнал футболистът на домакините Матиас Курьор получи специален плакет по случай последния си мач с екипа на тима, който е под №125. Той се превърна в герой за своя отбор като вкара два гола за победата му. "Смърфовете" започнаха по-добре и в 6-ата минута Бирсент Карагарен стреля опасно от фаул, но топката излезе в аут. Четири минути по-късно вратарят на варненци Иван Дюлгеров парира коварен шут на Димитър Илиев.

В 23-ата минута стражът на домакините изби топката след изстрел на Райън Бидунга. Две минути по-късно Мазир Сула от "Черно море излезе сам срещу Денко Хоркаш и стреля, но вратарят на "смърфовете" парира шута му. В 37-ата минута локомотивци поведоха в резултата с гол на Берсент Карагарен, който се възползва от лошото изчистената топка от бранителите на противника, овладя я и с шут от границата на наказателното поле се разписа за 0:1.

Домакините се хвърлиха в атака и успяха да изравнят. Секунди преди почивката Матиас Курьор изпревари Матеус да Силва и удар по диагонала изравни за 1:1. Още във втората минута след почrвката Матиас Курьор излезе на удобна позиция, но не улучи вратата на съперника.

В 66-ата минута Николай Златев подаде към Матиас Курьор, който се възползва от неразбирателството между Райън Бидунга и Динко Хоркаш и вкара втория си гол в мача за 2:1. Локомотивци не се предадоха и бяха близо до изравнителен гол в 88-ата минута. Тогава Преслав Боруков стреля опасна с глава, но Иван Дюлгеров изби топката. В 3-ата минута на продължението на редовното време резервата Ангел Ангелов фиксира крайното 3:1 в полза на домакините.