С поредица от концерти и изложби Народно читалище „Съвременник-1986“ ще изпрати 2022 година. Събитията ще се състоят до края на месец декември на няколко места в града и ще позволят на талантите от школите и клубовете да покажат на пловдивчани своите успехи в различни сфери на изкуството.

Първото мероприятие е още тази вечер от 18:00 часа, когато в библиотеката на читалището – ж.к. Тракия, бл. 140 – ще бъде открита изложба на талантливата художничка Кета Петрова. На събитието ще се изяви и третокласничката Станислава Машева от школата по пиано към читалището.

На 14 декември, сряда, от 17:30 часа в зала „Съединение“ на Регионален исторически музей Пловдив ще се проведе коледен концерт, в който участие ще вземе Женският народен хор "Плетеница" към Народно читалище "Съвременник-1986" с ръководител Елена Петкова.

Ден по-късно, на 15 декември, от 18:00 часа, отново в зала „Съединение“ талантите от школите по пиано към НЧ „Съвременник-1986“ и НЧ „Тракия – Пловдив – 2008“ ще зарадват пловдивчани със своята коледна продукция.

На 19 декември, понеделник, от 18:00 часа в Културен център „Тракарт“, подлез “Археологически”, ще се състои коледният концерт на школите по гайда и китара към читалище „Съвременник-1986“.

На 21 декември в сградата на читалището, разположено в бл. 141 в жк Тракия, ще бъде открита изложба на двете групи от детски арт клуб „Контрасти“.

Поредицата инициативи завършва с коледен концерт на втората школа по пиано към НЧ „Съвременник-1986“ и школата по пеене, които ще представят талантите си пред пловдивчани в ритуалната зала на кметството на район „Тракия“ на 22 декември от 18:00 часа.

Входът за всички събития е свободен!

Народно читалище „Съвременник-1986“ изпраща една изключително успешна година, отбелязва читалищният секретар Вера Аврионова-Станджикова. Над 150 деца са посещавали школите, курсовете и клубовете на културната институция за изминалите 12 месеца. „Щастливи сме, че настъпи моментът,  който можем да покажем на пловдивчани на живо колко талантливи са нашите деца“, допълва тя.