Университетът по хранителни технологии приема над 300 студенти, обучаващи се задочно през 2013-2014 година. Учебната 2013-2014 ще бъде тържествено открита на 20 януари 2014 от 10.00 ч. в аула “Проф. Милен Бешков”.
163-ма бакалаври ще се обучават задочно с държавна поръчка, 20 са с платено обучение. При магистратурите 35 са с държавна поръчка, а 120- платените.
Припомняме, че за студентите – редовно обучение, Университетът по хранителни технологии откри учебната 2013/2014 година с пълен прием, обновена база, лаборатории и преобразен университетски кампус. 1144 млади хора прекрачиха прага на единственото по рода си у нас висше учебно заведение на 23 септември 2013 година.
УХТ отчита сериозни резултати не само по отношение на приема, но и на реализацията на кадрите си. Между 60 и 70 процента от студентите, завършили Университета по хранителни технологии се реализират професионално в сектора, за който са били обучавани. 86 на сто от технолозите по вино и пиво започват работа още през първата година от излизането си от висшето учебно заведение, посочва ректорът на Университета по хранителни технологии проф. д.т.н. Кольо Динков.