Номинираният за премиер от "Продължаваме Промяната" Николай Денков заяви на брифинг в Пловдив, че следващата седмица ще бъде изключително фокусирана върху списъка с цели и задачи за бъдещо управление, предаде БНТ. На второ място е важно кои са партиите, които биха се включили в такъв процес, при който биха казали, че искат подкрепа. Третият етап е свързан с това как да бъде оформена една такава подкрепа. В тези три фази ние сме в първата, уточни Денков.

"В момента не говорим за състав на кабинета, тъй като е твърде рано. Когато е ясна подкрепата, тогава ще говорим и за потенциални имена на министри. Винаги съм се стремял да бъда реалист и това означава, че вероятността да имаме кабинет с втория мандат не е особено висока, но все още има такава възможност. Нашето усещане е, че повечето партии не искат да отидат на избори. Ако искат да отидат на избори, нищо не може да ги спре", посочи Денков.

Той допълни, че ГЕРБ биха могли да се включат в преговорния процес. БСП имаха някакви очаквани коментари, свързани с техните политики. Колкото до ДПС ще се види какъв е техния подход, тъй като към момента не е много ясен и предстои да се види следващата седмица.

"Продължаваме Промяната" ще бъде напълно готова в голям подем за местните избори - това съобщи на брифинг в Пловдив съпредседателят на партията Кирил Петков след днешното Общо събрание на ПП.

"Изборът беше много демократичен, хората са много мотивирани и сме свидетели как една партия ще промени България и се структурира по най-смисления и най-демократичния начин с голям фокус върху местните структури", каза Кирил Петков.

"Националният съвет на ПП беше попълнен с 9 нови члена от 45 номинации. По право всички региони ще могат да излъчват членове на Националния съвет с новия устав, когато влезе в сила, освен тези, които се избират от конгреса на партията. Има избрани вече областни и общински координатори на доста места", посочи Асен Василев - съпредседател на ПП.

Акад. Денков още от първия ден на неговата номинация вече успя да покани около една маса всички партии, освен "Възраждане" и въпреки че някои отказаха, той каза, че вратата за тези разговори е отворена, особено за важните политики за България и направи това, което не видяхме през последните 60 дни, добави Кирил Петков.