Нападателят на Локомотив (Пловдив) Преслав Боруков е отказал оферта  да премине в белгийския втородивизионен клуб Дайнце, научи БТА от близки до играча.

Футболистът обаче не  останал впечатлен от предложението, като не се касае само за финансовата част. Отборът на Дайнце е на 8-о място в белгийската Втора лига с 21 точки, на 5 от първите шест, които след край на редовния сезон ще си оспорват промоция в Първа дивизия. За нивото на втора белгийска дивизия обаче, където се играе доста атакуващо, тимът е вкарал 20 гола в 17 мача и е сред отборите с ниска резултатност.

Ръководството на Локомотив (Пловдив) е наясно с решението на Боруков, който вкара победния гол над Хебър (Пазарджик) за 2:1, а също така донесе и обрата срещу Пирин по-рано през сезона. Негов принос е и победата с 10 души срещу Арда, когато направи самостоятелен пробив и буквално сервира топката пред голлинията на Бирсент Карагарен.

В Локомотив обаче очакват още оферти за мощния 22-годишен нападател. Преди няколко дни някои медии информираха, че клубът е започнал преговори за разтрогване на договора с играча, но за момента такива няма. По всичко изглежда, че на "Лаута" ще се опитат да извлекат някакви дивиденти от цялата ситуация. А вчера "черно-белите" се подсилиха с естонския нападател Ерик Сорга, който идва след един сезон в шведския ИФК Гьотеборг.