Марица привлече двама нови футболисти. Това са нападателят Георги Трифонов, както и добре познатият на феновете на „жълто-сините“ Олджай Алиев. Двамата ще започнат подготовка с тима и ще бъдат на разположение на треньора Николай Димитров за пролетния полусезон във Втора лига.
20-годишният Георги Трифонов е нападател. Роден е на 13 февруари 2002 година в Асеновград. Започва да тренира футбол в школата на Асеновец, след което преминава в тази на  Ботев. Играл е за Ботев, Ботев II и Крумовгра“, от където идва. Играе за юношеските национални гарнитури U17 и U19.
Олджай Алиев е бивш играч на Марица и голмайстор на тима през сезон 2020/2021 в Трета лига – Югоизточна група с 32 гола. Печели и първото място с тима през същия сезон. Той е роден на 29 юли 1999 в Асеновград. Юноша е на Асеновец, Векта, Локомотив и Ботев. Халфът е играл за отборите на Асеновец, Атлетик (Куклен), Марица (сезони 2019/2020 и 2020/2021), Берое, Янтра, Черноморец .
Ръководството и спортно-техническия щаб на Мариц“ приветстват с добре дошли двамата футболисти и им желаят здраве, спортен шанс, успехи и много футболни победи с жълто-синия екип.
Марица започва своята зимна подготовка на 5 януари.