Връщам папката с неизпълнен мандат. За съжаление, този списък с национални цели и задачи за тяхното реализиране не получи достатъчна политическа подкрепа. Това заяви номинираният от "Продължаваме Промяната" (ПП) за министър-председател Николай Денков, който върна неизпълнен втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на президента Румен Радев, предаде БТА. В президентската институция за връщането на мандата дойдоха и съпредседателят на ПП Асен Василев и председателят на парламентарната група Андрей Гюров.

Аз съм сигурен, че това усилие си струваше - обсъждането, дискусията, накъде трябва да се развие България не е академично занимание, това е въпрос за бъдещето на нашите деца, заяви Денков. 
Президентът Румен Радев посочи, че при връчването на мандата на ПП са били обсъдени задълбочено вижданията, подхода и шансовете за съставяне на правителство.

Обсъдихме също така приоритетите и целите във вашата декларация, което, за съжаление, не се случи в българския парламент. Вчера вашите коалиционни партньори и съмишленици от Демократична България, заявиха че единственият начин да се състави правителство с третия мандат е, ако се постигне договореност между ГЕРБ и вас, така че ви моля да обсъдим този изключително важен въпрос, каза Румен Радев.