Граждани се събраха на протест пред хотел "Санкт Петербург", където се провежда извънредното Общо събрание на акционерите на "Пълдин туринвест", на което се приемат акциите на община Варна, предаде Радио Пловдив. Те настояват Ясен Михайлов, който представлява община Пловдив в Акционерното дружество, да излезе и да обясни какво точно се гласува в момента. Настояват и да присъстват на събранието. Сред протестиращите е и председателят на "Правосъдие за всеки" Велислав Величков, който е пловдивчанин.

Полиция ограничи достъпа на протестиращите до залата на събранието. 

С приемането на акциите от Варна мажоритарният собственик на "Пълдин туринвест", Георги Гергов ще стане собственик на 79% от акциите на Международен панаир - Пловдив, а делът на общината ще падне до 22 на сто.

Това е второ акционерно събрание със същия дневен ред след проведеното през декември. Тогава, въпреки гласуването "против" от страна на представителя на община Пловдив, акциите на Варна бяха приети в капитала на дружеството, но съдът спря вписването им  в Търговския регистър след като  Здравко Димитров го обжалва.