Футболистът на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев е готов да играе в контролата на своя тим с Гигант (Съединение) на 13-ти януари (петък) от 16 часа на на стадиона на "канарчетата" в Коматево. Това обяви той по време на брифинг, в който участва и новият старши треньор на "жълто-черните" Бруно Балтазар.

"В много добро състояние съм. Тренирам усилено. Можех да играя още в края на ноември миналата година, но тогава с лекарите са решихме да не рискуваме", заяви футболистът и поясни, че ме предстои още един преглед при невролог.

Така Неделев ще се върне в игра след 7 месеца отсъствие. През това време беше извън терена, след като получи тежка травма в главата при катастрофата с националния отбор на България през юни миналата година в грузинската столица Тбилиси. След това беше опериран и се възстановяваше.

"Работим много добре с новия старши треньор Бруно Балтазар и екипа му. Надявам се да направим добре подготовка и да се представим на ниво през пролетния полусезон", каза още "звездата на "канарчетата".

Наставникът на "жълто-черните" заяви, че първите му впечатления от отбора са отлични. Условията за подготовка и възстановяване са много добри, а играчите се готвят с голямо желание.
"В мача с "Гигант" ще видя футболистите си в игрова обстановка. По време на лагера в Дубай ще играем със силни противници, което ще бъде от голяма полза за нас", заяви Бруно Балтазар. Португалският специалист добави, че на този етап няма нови футболисти в тима. Неговата цел е съставът да заиграе по-добре и в бъдеще да се бори за участие в евротурнирите. Готов е да използва и млади футболисти от школата на клуба. Наставникът на Ботев (Пд) добави, че се учи от опита на своя прочут сънародник Жозе Мауриньо. А за по-бързото му адаптиране в тима получава помощ от бившия наставник Азрудин Валентич.