Ботев (Пловдив) се наложи с 8:0 над Гигант (Съединение) в контролна среща. Мачът се игра на "Футболен комплекс Ботев 1912".

Двубоят бе неофициален дебют за Бруно Балтазар начело на "канарчетата". Първи минути записа и новото попълнение Красиан Колев, а срещата се състоя в две части по 35 минути.

Ботевистите имаха пълен контрол над мача, като реализираха по четири гола в двете полувремена. Първият удар в мача бе по посока вратата на Аргилашки, но изпълнението на фаул прати кълбото покрай гредата.

В 12-ата минута Мартин Секулич вкара прекрасен гол, получавайки пас от Траоре и с удар от движение с едно докосване от границата на наказателното поле прати топката под напречната греда. В 16-ата минута отличен пробив на Николай Минков завърши с още по-добро подаване към Секулич, но този път нападателят стреля във вратаря.

В 19-ата минута Абдулайе Траоре демонстрира своята скорост, измъкна се от защитата и стреля, но стражът отново спаси. В 28-ата минута отлична многоходова акция прати топката в Емануел Току, който с красив удар от 17 метра простреля вратаря за 2:0.

Само секунди по-късно Николай Минков разсече "синята" отбрана с пас в стил Тодор Неделев, извеждайки Секулич очи в очи с вратаря, а нападателят с хладнокръвен удар вкара втория си гол за 3:0. В 33-ата минута Току остана сам срещу вратаря и без капка егоизъм подаде надясно към Траоре, който на празна врата вкара за 4:0.

Втората част стартира с пропуск на Мавродиев от състава на гостите, който с глава от близка дистанция стреля над вратата. В 40-ата минута Михаил Прокопиев продължи серията красиви голове и с удар от въздуха покачи на 5:0.

В 44-ата минута Елвис Ману напомни за себе си и останал очи в очи с вратаря вкара за 6:0. В 51-ата минута носещият капитанската лента Атанас Чернев също записа името си сред голмайсторите, извисявайки се над всички след центриране от корнер и с глава се разписа за 7:0.

Крайният резултат бе оформен в 55-ата минута, когато Елвис Ману с техничен удар реализира второто си попадение в мача. Секунди след гола на терена се появи роденият през 2007 година вратар Стефан Смъркалев, за когото това бяха първи минути с представителния тим на "канарчетата".