Разследваната на финансови престъпления у нас криптобанка Nexo стигна и до пловдивския футбол.

На 14 декември институцията подписа договор с Ботев (Пд) за партньорство и създаването на академията “Спорт и бъдеще” за над 400 деца в неравностойно положение. Мисията на мащабната инициатива е да подобри начина на живот на деца в риск от региона чрез спорт и срещи с успешни личности от света на бизнеса, високите технологии и футбола.

Кампанията предвижда подкрепа по няколко различни посоки:

Ден на отворени врати всеки месец до края на футболния сезон (юни 2023 г.) за над 170 деца от четири социални институции в града.

Мотивиращи срещи със спортни легенди и успешни експерти от различни професионални дисциплини.

Безплатни тренировки до края на футболния сезон (юни 2023 г.) в спортно училище "Ботев Пловдив" и пълна екипировка за деца от местното учебно заведение.

Участие в откриващата церемония на мачовете на ПФК "Ботев" (Пловдив).

Еднодневен футболен турнир, който ще отличи всички спортни таланти, станали част от Футболна академия “Спорт и бъдеще”.

"Днес е важен ден за всички тук в ПФК "Ботев" (Пд), тъй като обединяваме сили с толкова способен и надежден партньор. Футболният клуб е забележителна част от живота и културата на Пловдив и ние сме убедени, че той е нещо повече от част от спортната индустрия на града. Отдадени сме на каузата “Ботев за Пловдив” и тази кампания ще залегне като една от основните инициативи през 2023. Готови сме да променим към по-добро не само настоящето, но и бъдещето на децата на Пловдив”, заяви тогава изпълнителният директор на "Ботев" (Пд) Герман Чистяков.

„Nexo поставя за своя мисия да подкрепи стотици български младежи в неравностойно положение от Пловдив и областта с академия “Спорт и бъдеще”. В страната всяка година близо 2000 деца остават лишени от родителска грижа, добър пример и подкрепяща среда. Екипът ни вярва, че с тази инициатива ще подпомогнем устойчиво бъдещето на младите като ги срещнем с магията на спорта”, каза тогава Елеонор Топалова, мениджър „Комуникации и CSR“ в Nexo.

От ръководството на "Ботев" (Пд)на този етап не коментират скандала около Nexo и дали ще си сътрудничат в бъдеще с криптобанката.