Заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков, общинският съветник Румяна Толова, директорът на дирекция „Социална политика“ Веселина Ботева  направиха първа копка по проект „Създаване на център за интегрирани социални и здравни услуги на едно гише в кв. Столипиново“. В изградената нова административна сграда ще се предоставят на едно място административни, социални, здравни и образователни услуги. Центърът е проектиран със зали за обучение и компютърни занимания, здравен кабинет, работни кабинети, стаи за консултиране, зона за хранене, комуникационни площи, санитарни помещения.
Чрез създаването на центъра се цели въвеждане на иновативна концепция, предлагаща консултации по социални, образователни и здравни въпроси, както и профилактични прегледи, топла храна за определени целеви групи, дейности за свободното време на родители и деца от необезпечен социално-икономически контекст.
Центърът се изгражда в рамките на Проект № BGLD-3.002-0006-C01 Създаване на Център за интегрирани социални и здравни услуги на едно гише в кв. Столипиново.
Проектът се финансира по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021г. /www.eeagrants.bg/.
Обща стойност на проекта е 2 310 451.09 лв. – БФП със срок на изпълнение 24 месеца /11.04.2022 г. – 30.04.2024 г./
Партньори на община Пловдив при изпълнение на проекта са Фондация за регионално развитие Рома – Пловдив и Норсенсус Медиафорум – Норвегия.
На събитието присъстваха Недка Петрова – ръководител на проекта, Ерол Садъков, Асен Карагьозов - председател на фондация "Рома", която е партньор на община Пловдив по проекта, д-р Надя Танева - директор дирекция "Социално подпомагане".