Представители на така нареченото ново ляво обединение се събраха на конференция „Левицата“ в Пловдив, предаде Радио Пловдив.
Костадин Паскалев, който е един от инициаторите на проекта, каза пред събралите се близо 300 участници в „Гранд хотел Пловдив“, че част от политическата криза в страната е кризата на българската левица. Тя, по думите му, се изразява в 4 катастрофални изборни поражения на БСП.

Днешната среща в Пловдив продължава дискусията от проявата на 29 ноември миналата година в столицата за обединението на левите сили в страната.

Костадин Паскалев посочи, че има съгласие по основните принципи за ляво обединение. Те включват укрепване на колективното начало при вземането на решения, както и запазване на прекия постоянен диалог с активистите и симпатизантите на левицата.

Сред участниците в дискусията са бившият президент Георги Първанов, лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева, Мая Манолова, която оглавява „Изправи се Бг“, както и Александър Томов, който е начело на „Българска социалдемокрация-Евролевица“.