Кметът на Община Пловдив Здравко Димитров и представители на феновете на „Ботев“ Пловдив инспектираха напредъка по строителството на клубния стадион. Контролната обиколка беше по инициатива на привържениците на жълто-черния отбор. Бяха констатирани недостатъци, които са заявени към строителя.

„Нормално е в процеса на изграждане на обект с подобен мащаб да има някои несъвършенства. Благодаря на феновете за тяхната бдителност и изненадващата инспекция, която направихме. Заедно констатирахме недостатъци и дадох предписание за тяхното отстраняване. Убеден съм, че строителят ще репарира всички забележки. В противен случай обектът няма да бъде приет и пуснат в експлоатация“, категоричен е Здравко Димитров.

Кметът припомни, че към настоящия момент общината задържа 3 млн. лв., които ще бъдат преведени на фирмата изпълнител след окончателно становище на приемателна комисия, в която са включени представители на Регионалната дирекция за строителен контрол (РДНСК), фирмата по надзора, пожарна безопасност, полиция, строителни инженери. Здравко Димитров още веднъж се позова на оценките на специалистите, според които цялостното завършване на стадион „Христо Ботев“ с наличните средства е невъзможно. Необходими са още около 28 млн. лв., които са поискани с писмо до Министерски съвет.

По нареждане на кмета ще бъде създадена специална работна група с представители от Община Пловдив и общински съветници, която ще наблюдава процеса по завършването на Колежа. „Винаги съм бил за прозрачност и вярвам, че тази група ще допринесе за още по-добра обществена информираност и в крайна сметка съоръжението ще бъде завършено по възможно най-добрият начин“, каза Здравко Димитров.