Криминалисти от Трето РУ-Пловдив разкриха домашна лаборатория за производство на синтетична дрога. Действията са проведени под надзора на  Окръжна прокуратура – Пловдив.

След анализ на събраните доказателства, уличаващи 25-годишен пловдивчанин в незаконно производство на високорискови вещества, преди дни униформените пристъпили към неговия арест. Младият мъж е задържан в жилището си в момент на приготвяне на синтетичен хашиш, а общото количество на иззетата готова субстанция е около 270 грама и 40 милилитра синтетичен канабиноид от нов вид. При претърсването са намерени още инструменти, уреди и различни вещества, използвани в т. нар. "готвене" на дрогата. В гориста местност в един от пловдивските квартали са открити и два тайника, където мъжът съхранявал около 1900 грама синтетичен канабиноид "butinaca", както и повече от 4 килограма органична гума, необходима за процеса на производство на синтетичния хашиш.

 

Срещу 25-годишния е образувано досъдебно производство. С постановление на наблюдаващия окръжен прокурор той е привлечен като обвиняем и задържан за срок до 72 часа.